the global coalition for democracy

2019 Global Forum on Modern Direct Democracy

Abonneer je

op ons nieuws, onze analyses en onze reportages over directe democratie in de wereld!

Subscribe

2019 Global Forum on Modern Direct Democracy

07-01-2019

Het Global Forum on Modern Direct Democracy is wereldwijd de grootste bijeenkomst die gewijd is aan directe democratie. Het volgt een multidisciplinaire aanpak en wordt bijgewoond door activisten, organisaties en academici uit de hele wereld. Het doel is om mensen met verschillende ervaringen en achtergronden samen te brengen, zodat activisten, experten en organisaties de kans krijgen om hun inzichten te delen en in contact te komen met anderen die rond dezelfde thema's werken. Het Global Forum wordt in oktober van dit jaar georganiseerd door Taichung, Taiwan.

 

Terwijl de democratie in veel landen stagneert en de directe democratie lijdt onder een gebrek aan steun, heeft Taiwan historische stappen gezet om vooruitgang te boeken. De nieuwe Referendumwet van de eilandnatie in Oost-Azië, die nog geen twee jaar oud is, wordt beschouwd als een internationaal model voor initiatief- en referendumwetgeving. Maar hoe werkt het in de praktijk? Wat zijn de lessen die we kunenn trekken uit de eerste jaren van moderne directe democratie in het nieuwe machtscentrum van de burgerparticipatie? Wat gebeurt er in Oost- en Zuid-Azië en het westelijke deel van de Stille Oceaan? Het Global Forum on Modern Direct Democracy trekt naar het 'mooie eiland' - of 'Formosa', zoals de Portugezen het noemen - om daar achter te komen. U bent uitgenodigd om naar Taichung, de op een na dichtstbevolkte stad van Taiwan, te komen voor het Global Forum 2019, 2-5 oktober 2019.

Op het Global Forum zullen we de volgende onderwerpen behandelen in een gevarieerde line-up van panels, sessies en workshops:

  •     Hoe komen we van demokratiebewegingen naar directe democratie-instellingen.
  •     Lessen uit de Taiwanese ervaring met het hernieuwde referendum.
  •     Beste praktijken op het gebied van directe democratie en burgerparticipatie.

Wanneer?  2-5 oktober 2019

Waar? Taichung, Taiwan

Info en registratie op 2019globalforum.com.

 

Optionele Pre-forum Briefing Tour van Taiwan:

Voorafgaand aan het Global Forum on Modern Direct Democracy 2019 organiseren we een optionele pre-forumbriefing tour voor geïnteresseerde deelnemers van het Global Forum. Deze briefing tour bevat een speciaal voor onze deelnemers georganiseerde trein tussen Taipei en Kaohsiung. De trein zal verschillende haltes maken langs de Taiwanese westkust op plaatsen die belangrijk zijn voor de democratie: Wanhua, Jongli, Hsinchu, Taichung, Chiayi en Tainan.

Aparte aanmelding voor de briefing is verplicht. Meer informatie over de briefing tour vindt u hier.

Wanneer?  30 september - 2 oktober 2019

Waar? Taipei & Taichung, Taiwan

Schrijf u in voor de pre-tour door te schrijven naar info@2019globalforum.com.

Taiwan Democracy Train
Ahead of the 2019 Global Forum on Modern Direct Democracy, which will take place from 2 - 5 October in Taichung, Taiwan we are organising an optional...
Practical Info Global Forum
We have an exciting programme planned for this year's Global Forum on Modern Direct Democracy in Taichung, Taiwan. Aside from the main conference we...

Website Info

Democracy International is a registered association in Germany
(eingetragener Verein e.V.).

Gürzenichstraße 21 a-c
50667 Cologne
Germany
Phone: +49 (0) 221 669 66 50
Fax: +49 (0) 221 669 665 99
Email: contact@democracy-international.org

Amtsgericht Köln
VR-Nr. 17139

Full website information here

Data protection - Datenschutz
 

Bank

Democracy International e.V.
IBAN: DE 58370205000001515101
BIC: BFSWDE33XXX

Bank für Sozialwirtschaft
Konto: 1515101
BLZ: 37020500

 

Sign up

to our news, analyses and features on direct democracy worldwide!

Subscribe

Follow us

randomness