the global coalition for democracy

Democratie.nu wordt Meer Democratie

Abonneer je

op ons nieuws, onze analyses en onze reportages over directe democratie in de wereld!

Subscribe

Meer Democratie Belgie

Democratie.nu wordt Meer Democratie

04-10-2018

Onze Belgische partnerorganisatie Democratie.Nu gaat voortaan als Meer Democratie door het leven. Naar aanloop van de lokale gemeenteraadsverkiezingen lanceert ze haar eerste campagne: een grote kandidatenbevraging onder de noemer "Is uw kandidaat een democraat?"

Even voorstellen

Onze beweging Meer Democratie wil alle burgers méér zeggenschap geven in politiek en maatschappij. Wij willen een bloeiende democratie in Vlaanderen, België en Europa: government of the people, by the people and for the people. Want échte democratie is productiever, eerlijker en gewoon veel leuker!

Onze doelen

Wij willen meer mogelijkheden voor bindende referenda op burgerinitiatief, direct gekozen bestuurders, een eerlijker kiesstelsel, een ban op de fractiediscipline en de baantjescarrousel in het openbaar bestuur. En meer mogelijkheden voor petities en burgerinitiatieven, spreekrecht in het parlement, meer experimenteerruimte, e-democracy, meer informatierechten voor burgers en een fundamentele hervorming van de EU. We dringen de wurggreep van de particratie terug. Lees meer over de 10 belangrijkste doelen van Meer Democratie.

Wat we doen

We voeren acties met het oog op reële verandering. We nemen ook onze rol als motor voor democratische vernieuwing heel ernstig. We publiceren en organiseren evenementen. En als dienstbetoon aan de mondige burger runnen we Petitie.be, onze website, waarop iedereen gratis en met de nodige ondersteuning een professionele petitie kan lanceren.

Welke verkiezingskandidaten zijn échte democraten?

Op zondag 14 oktober vinden de lokale verkiezing in België plaats. Het ‘feest’ van de democratie. De vraag van één miljoen: hoe willen de aantredende gemeenteraadsleden de democratie op het lokale niveau boosten?

Onze kandidatenbevraging brengt dit in kaart. Wij vragen alle gemeenteraadskandidaten om zich – indien verkozen – te engageren voor de realisering van 3 concrete voorstellen voor méér burgerinspraak. Ook kunnen zij een eigen initiatief formuleren. De resultaten publiceren we via persberichten, sociale media, mailings aan onze 50.000 abonnees en uiteraard op www.meerdemocratie.be.

De tussenstand

Hier ziet u welke kandidaten reeds hebben deelgenomen. Check vooral ook de stand in uw eigen gemeente.

Moedig de kandidaten aan!

Ook burgers spelen een cruciale rol. Roep de kandidaten in uw gemeente op tot deelname via één druk op de knop. Zo geven burgers het signaal: méér democratie aub!

Bent u verkiezingskandidaat?

Bent u gemeenteraadskandidaat op 14 oktober? Doe mee en zet uzelf en uw partij positief in de kijker. Zo weet de kiezer beter voor wie hij/zij stemt. En worden verkiezingen méér transparant.

Deelnemen? Mail ons op info@meerdemocratie.be en wij sturen u de deelnamelink door. Graag alle andere vragen richten naar David Joëts op 0486 79 89 58.

En (n)u?

Volg aub onze gloednieuwe accounts op Twitter en facebook!

Tags: 

Website Info

Democracy International is a registered association in Germany
(eingetragener Verein e.V.).

Gürzenichstraße 21 a-c
50667 Cologne
Germany
Phone: +49 (0) 221 669 66 50
Fax: +49 (0) 221 669 665 99
Email: contact@democracy-international.org

Amtsgericht Köln
VR-Nr. 17139

Full website information here

Data protection - Datenschutz
 

Bank

Democracy International e.V.
IBAN: DE 58370205000001515101
BIC: BFSWDE33XXX

Bank für Sozialwirtschaft
Konto: 1515101
BLZ: 37020500

 

Sign up

to our news, analyses and features on direct democracy worldwide!

Subscribe

Follow us

randomness