the global coalition for democracy

De European Public Sphere reist door Europa

Abonneer je

op ons nieuws, onze analyses en onze reportages over directe democratie in de wereld!

Subscribe

The European Public Sphere. Photo by Edda Dietrich.

De European Public Sphere reist door Europa

18-04-2018

Een echt democratisch Europa kan enkel door middel van open en inclusieve debatten met zijn burgers opgebouwd worden. De European Public Sphere, een gemeenschappelijk project van Democracy International, IG-Eurovision, het European Credit Initiative en Mehr Demokratie NRW, reist door Europa met een mobiele koepel om een ruimte voor deze debatten te creëren.

Om Europa te versterken hebben we voortdurend nieuwe ideeën en initiatieven nodig die bruggen slagen in plaats van verdeeldheid te zaaien. Want enkel door een oprecht, open debat kunnen we de weg naar een democratischer Europa vrijmaken.

Het "European Public Sphere" project wil deze debatten over de toekomst van Europa terug in de publieke ruimte brengen. Met een geodetische koepel reist het initiatief door Europa en rijkt een open uitnodiging uit aan de burgers van Europa om hun ideeën uit te wisselen. Op publieke plaatsen en pleinen in heel Europa, in debatten die open zijn voor iedereen die voorbijloopt en geïnteresseerd is, zoekt de European Public Sphere naar de bouwstenen van de sociale architectuur van Europa.

Wanneer? Waar?

In de komende maanden houdt de European Public Sphere halt in steden in heel Europa. Voor meer informatie over specifieke evenementen, kan je de website bezoeken:  European Public Sphere.

Kunt u geen evenement bij u in de buurt vinden? De European Public Sphere is nog steeds op zoek naar partners om specifieke evenementen te helpen organiseren. Contacteer ons hier.

Website Info

Democracy International is a registered association in Germany
(eingetragener Verein e.V.).

Gürzenichstraße 21 a-c
50667 Cologne
Germany
Phone: +49 (0) 221 669 66 50
Fax: +49 (0) 221 669 665 99
Email: contact@democracy-international.org

Amtsgericht Köln
VR-Nr. 17139

Full website information here

Data protection - Datenschutz
 

Bank

Democracy International e.V.
IBAN: DE 58370205000001515101
BIC: BFSWDE33XXX

Bank für Sozialwirtschaft
Konto: 1515101
BLZ: 37020500

 

Sign up

to our news, analyses and features on direct democracy worldwide!

Subscribe

Follow us

randomness